Akkor most őszinte leszek. Ebéd után gyakran rámtör az édesség utáni vágy, amit sokszor nem sikerül gyümölccsel elfojtanom. Így marad a csokoládé…vagy ezek a csodás datolyás-mandulás-kókuszos energia golyók, amik hozzáadott cukor nélkül készülnek és tej-, tojás- és gluténmentesek.

A másik szuper tulajdonságuk ezeknek az egészséges nassolnivalóknak, hogy tíz perc alatt elkészülnek és 5 napig elállnak. Szeretem, mert jól szállíthatók és a gyerekek is nagyon szeretik

A datolya természetes cukortartalma nagyon magas, nem hiába használják szívesen a Közel-Keleten édességek készítéséhez. Nálunk sok helyen a szárazra aszalódott datolya kapható, de ehhez a recepthez érdemes puha datolyát használnod vagy a szárazabb datolyákat forró vízbe fél órára beáztatnod felhasználás előtt. (ALDI-ban nagyon finom puha datolya kapható.)

Azért arra figyelj, hogy ezekből a golyócskákból sem érdemes sokat enni egyszerre, hiszen attól, hogy egészségesek, még magas a cukor- és kalóriatartalmuk.

datolyás-mandulás energia golyók

HOZZÁVALÓK (kb. 14 golyóhoz)

1 bögre puha datolya

1 bögre mandula vagy dió

2 ek kókuszreszelék

1 tk cukrozatlan, jó minőségű kakaópor

1-2 ek víz

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Az aprítógépben őröld finomra a mandulát, kakaóport és a kókuszreszeléket. Tedd félre.
  2. Tedd a puha datolyákat a gépbe és aprítsd fel. A datolya ragacsos tömbbé formálódik, ehhez keverd a darált mandulás keveréket. Ha nagyon száraz a masszád, tegyél hozzá 1-2 ek vizet.
  3. Enyhén nedves kézzel formázz diónyi golyókat és kész is vagy. Meghempergetheted kókuszreszelékben is.
Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on Facebook37