A maradék sült csirke hasznositásánál ne felejtsük el a tésztaételeket, amik kiváló lehetőséget nyújtanak a maradék hús eltüntetésének. Ennél a pesztós-csirkés tésztánál használhatsz pennét vagy masnitésztát is. Természetesen friss csirkehúsból is elkészítheted. Ebben az esetben kockázd fel a csirkemellet, sózd , borsozd és kevés zsiradékon süsd meg.

A pesztó receptnél én most egy petrezselymes-diós változatot osztok meg, de ez az étel bármilyen pesztóval nagyon-nagyon finom. A receptben megadott pesztómennyiséget bátran duplázhatod, a maradék jól eláll pár napig a hűtőben (de fagyaszthatod is).

pesztoscsirke

HOZZÁVAALÓK (4 SZEMÉLYRE)

A pesztóhoz

2 cs. friss petrezselyem

3 deka dió, serpenyőben, szárazon illatosra pirítva

2 gerezd fokhagyma

kb. fél dl olíva olaj

3 deka parmezán sajt

A tésztához

40 deka penne tészta

1-2 ek olíva olaj

1 közepes fej hagyma, apróra vágva

kb 20-30 deka maradék sült csirke, felcsíkozva v. kockázva

1 ek liszt

1/2 liter tej

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Először készítsd el a pesztót. Egy késes darálóba tedd bele az összes hozzávalót és aprítsd fel, de ne pépesítsd (botmixerrel is csinálhatod, ha nincs aprítód).
  2. Aztán forrald fel a vizet a tésztának és főzd a tésztát “a la dentére” a csomagoláson megjelölt főzési időnek megfelelően.
  3. Amíg a tészta fő, az olajon párold puhára a hagymát kb. 5 perc alatt. Keverd hozzá a lisztet, kevergesd 30 mp-ig, majd öntsd bele a tejet és lassan forralva sűrítsd be a mártást. Sózd, borsozd. Add hozzá a pesztót, a csirkét és óvatosan forgasd bele a megfőtt tésztát. Ha a mártás túl sűrűre sikerült, tegyél bele egy keveset a tészta főzővízéből.
Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on Facebook9