Garantáltan nem fog csalódást okozni ez a tejszínes kukoricaleves csirkével. Egyrészt tele van könnyen beszerezhető finomságokkal, másrészt fél óra alatt elkészül. És még azért is nagyon szeretem, mert jó alternatíva a maradék sült csirke felhasználására. Kiváló választás egy gyors vacsorához, de baráti összejöveteleken is villoghatsz vele.

tejszínes kukoricaleves csirkével

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

1 ek olívaolaj

1 közepes fej vöröshagyma, felkockázva

2 db sárgarépa, 1 cm-es kockára vágva

1 nagyobb burgonya, 1 cm-es kockára vágva

1 marék friss petrezselyem, apróra vágva (elhagyható)

kb. 20 deka maradék sült v. főtt csirkehús (comb v. mell), felcsíkozva

50 deka fagyasztott v. konzerv kukorica

kb. 1,5 liter alaplé

1 dl főzőtejszín

só, frissen őrölt fekete bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Egy nagyobb fazékban, a felmelegített olíva olajon párold a zöldségeket (hagymát, répát, burgonyát) kb. 15-20 percig.
  2. Öntsd fel az alaplével, tedd bele a kukoricát és a húst, sózd , borsozd és lassan forrald még 10 percig. Szedd ki a leves egy negyedét egy tálba és turmixold le, majd öntsd vissza a levesbe a turmixot.
  3. Add hozzá a tejszínt és főzd további 5 percig. Szükség szerint ízesítsd. Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel.

 

TIPP! Készítheted apró kockára vágott húsos szalonnával is. Kevés zsiradékban süsd pirosra a bacont. A visszamaradt zsiradékban párold a zöldségeket. Tálaláskor a levest szórd meg a ropogósra sült bacon kockákkal.

 

Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on Facebook22