Ez a tejszínes tortellini leves tipikusan az az étel, amit az ember akkor dob össze, ha összecsaptak a feje felett a hullámok és semmi másra nincs ideje a konyhában. A legtöbb boltban már kapható az előregyártott, vákumozott tortellini tészta, többféle töltelékkel, a hűtőpultban keresd.

Általában tartok egy-két csomagot a hűtőben vagy a mélyhűtőben, de szimpla tésztaételként nem szereti a család. Viszont évek óta készítek belőle leveseket (általában egy paradicsomos-csicseriborsós-spenótos verziót) és így imádják a gyerekek is. Most a változatosság kedvéért tejszínesen készült, szintén sok zöldséggel és így is szuperfinom lett. Tehetsz bele gombát, brokkolit is, én sárgarépával és spenóttal készítettem.

A receptet egyszerű, nyomtatható formában ITT tudod letölteni.

tortellini leves

1 ek olívaolaj

1 közepes hagyma, apróra vágva

2 szál szárzeller, vékonyan felkarikázva (elhagyható)

2 gerezd fokhagyma, zúzva

3 nagyobb sárgarépa, felkarikázva

1 ek liszt (ha sűrűbb levet szeretnél, de elhagyható)

kb. 1,2 liter csirke- v. zöldségalaplé

1 tk szárított oregánó

kb. 30 dkg tortellini tészta

20 dkg friss spenót

1 dl tejszín

só, frissen őrölt fekete bors

1.Egy nagyobb fazékban melegítsd fel az olívaolajot. Tedd bele az apróra vágott hagymát, zellert, répát és párold kb. 8-10 percig, amíg a sárgarépa kicsit megpuhul.

2. Keverd hozzá a fokhagymát, majd a lisztet (ha használsz) és kevergesd 1 percig. Öntsd fel az alaplével, fűszerezd sóval, borssal és az oregánóval. Lassan forralva főzd 15 percig.

3. Öntsd hozzá a tejszínt és tedd bele a tortellinit (csak annyit, amennyit megesztek, mert egyébként tárolásnál felszívja az összes folyadékot), főzd 2 percet, majd mehet bele a spenót, amivel már főzni sem kell. Jó étvágyat!

További egészséges, zöldségekkel teli, gyorsan elkészíthető leves receptekért látogass el a http://vigyazzkeszfozz.hu/receptek/levesek oldalra.

Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on Facebook37