Sokak még mindig “nyúl-” vagy “kecskeeledelként ” tartják nyilván. Mások fejében az él, hogy a saláta fogyókúrázóknak való.

Mi magyarok olyan mostohán bánunk ezekkel az ízletes levelekkel, pedig millió fantasztikus lehetőség rejlik a felhasználásukban, nem beszélve a levelekben rejtőző sok-sok vitaminról, ásványi anyagokról és az egészséges hatású rostokról. Max. nyakon öntjük egy pohár cukros-ecetes öntettel a tojásos nokedli mellé, a bátrabbak pedig már próbálkoznak a balzsamecettel vagy a joghurtos öntettel.

Pedig ha körülnézünk a különböző nációk étkezési szokásaiban, láthatjuk, hogy a zöldsalátákat ehetjük előételként, akár leves helyett, tálalhatjuk köretként illetve bizonyos fajták (pl.spenót) kitűnően használhatók zöld turmixokba is.

A cikk folytatásához KATTINTS IDE!

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0